Antena 3 CNN Externe Alpinistul Alex Găvan anunţă evacuarea tuturor celor blocaţi în tabăra 1 de pe Everest

Alpinistul Alex Găvan anunţă evacuarea tuturor celor blocaţi în tabăra 1 de pe Everest

Alpinistul Alex Găvan anunţă evacuarea tuturor celor blocaţi în tabăra 1 de pe Everest
Sursa foto: Foto: alexgavan.ro
de S.T.    |    28 Apr 2015   •   11:16

Toţi alpiniştii blocaţi în tabăra 1, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Nepal ce a provocat mai multe avalanşe pe Everest, au fost aduşi cu elicopterul la tabăra de bază, marţi dimineaţă, anunţă alpinistul român Alex Găvan, marţi, pe reţelele de socializare.
   
"Pe Everest/Lhotse toţi cei blocaţi în tabăra 1 au fost coborâţi în siguranţă cu elicopterul la tabăra de bază în această dimineaţă de Maurizio Folini. Nimeni nu a rămas sus, doar echipamentul", scria alpinistul român în urmă cu câteva zeci de minute.
   
Bilanţul victimelor cutremurului produs sâmbătă a crescut la 4.310 morţi şi aproape 8.000 de răniţi, potrivit oficialilor. Până în prezent, un număr de 36 de cetăţeni români au fost identificaţi în Nepal, toţi fiind în afara pericolului, iar Ministerul de Externe a precizat că lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate.

Cutremurul din Nepal a afectat opt milioane de persoane. Lipsesc apa, alimentele şi electricitatea

Seismul a generat avalanşe care au provocat moartea a 18 persoane pe Muntele Everest, acesta fiind cel mai mare dezastru din istorie pe cel mai înalt vârf al lumii. Peste 200 de persoane au fost blocate pe munte, dar în sprijinul lor au fost trimise elicoptere.
  
Citeşte şi:

Cât va costa reconstrucţia Nepalului, după cutremurul devastator

×
Subiecte în articol: Alex Gavan everest alpinisti nepal cutremur
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close