Antena 3 CNN Politică Ivan: Temele economice reprezintă prioritatea zero a întâlnirii dintre premierul Victor Ponta şi cancelarul Angela Merkel

Ivan: Temele economice reprezintă prioritatea zero a întâlnirii dintre premierul Victor Ponta şi cancelarul Angela Merkel

Ivan: Temele economice reprezintă prioritatea zero a întâlnirii dintre premierul Victor Ponta şi cancelarul Angela Merkel
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2013   •   15:16
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că pe lângă temele economice care reprezintă prioritatea zero, premierul Victor Ponta ar trebui să abordeze la întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel probleme 'mai sensibile', precum cea a romilor.
 
'Pe lângă temele economice, care reprezintă prioritatea zero a acestei întrevederi sunt sigur că premierul va aborda şi alte teme de interes pentru noi şi pentru germani. Nu trebuie să fugim de abordarea problemelor mai sensibile cum ar fi problematica romilor. Soluţiile trebuie să fie europene, nu doar naţionale. Susţinem o abordare integrată, la nivel european şi sunt convins că ne putem baza pe experienţa Germaniei care a reuşit să integreze exemplar de-a lungul timpului comunităţi foarte mari de imigranţi', arată Ivan, într-un comunicat remis agenţiei Agerpres.
 
El subliniază că Victor Ponta şi Guvernul USL "construiesc cu minuţiozitate imaginea şi reputaţia României în UE", reamintind în context de vizitele premierului în Danemarca, Austria, Italia, Belgia şi Polonia, participările la Consiliul European şi de întâlnirea pe care urmează să o aibă în Germania cu cancelarul Angela Merkel. 
 
'În opinia mea, Victor Ponta îşi arată capacitatea de a deveni un lider european', spune Ivan. 
 
Social-democratul precizează că Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai României şi că Victor Ponta este 'cea mai potrivită persoană' pentru a consolida parteneriatul economic cu această ţară. 
 
'Germanii s-au arătat a fi parteneri serioşi care au realizat că ţara noastră are potenţial economic. În afară de recenta investiţie a Daimler în România, în valoare de 300 de milioane de euro, mai pot fi menţionate investiţiile importante realizate de firma Continental, care a deschis un centru de cercetare-dezvoltare la Timişoara cu 2.000 angajaţi, investind 20 milioane de euro în cadrul unui proces investiţional care va atinge nivelul de 575 milioane euro. Kirchhoff Automotive a deschis în 2012 o fabrică de componente auto la Craiova, grupul Bosch va investi 43 milioane euro până la finele acestui an, iar compania STEAG va investi peste 200 milioane euro în construcţia de parcuri eoliene', afirmă social-democratul. 
 
El subliniază că 'datorită stabilităţii şi predictibilităţii sistemului politic şi economic România va deveni o ţintă pentru foarte multe investiţii străine'. 
 
'Şi avem ce să le oferim. Energie ieftină, oameni calificaţi la preţuri competitive în UE şi credem noi, în scurt timp, un sistem socio-economic performant şi corect', a subliniat Ivan. 
 
Premierul Victor Ponta se va afla luni şi marţi într-o vizită oficială în Germania. El ar urma să aibă o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close