Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele USR: "Nu excludem posibilitatea să nu votăm Guvernul Orban în Parlament"

Vicepreşedintele USR: "Nu excludem posibilitatea să nu votăm Guvernul Orban în Parlament"

Vicepreşedintele USR: "Nu excludem posibilitatea să nu votăm Guvernul Orban în Parlament"
Sursa foto: foto- Facebook- Vlad Alexandrescu
16 Oct 2019   •   17:44

USR nu exclude varianta ca USR să nu voteze Guvernul Orban în Parlament, a declarat Vlad Alexandrescu, vicepreşedintele USR, la Antena 3. 

"Nu excludem posibilitatea ca USR să nu voteze Guvernul Orban în Parlament. Guvernul Orban e o încercare pe care preşedintele o face de a reconfigura majoritatea parlamentară în sensul unor reforme absolut necesare în România, în momentul de faţă, după trei ani de dezastru PSD. Poziţia USR e foarte clară şi alegătorii noştri ştiu foarte bine lucrul acesta. Nu poţi să peticeşti o guvernare, să iei măsurile de care avem cu toţii nevoie, cu o majoritate PSD - Pro România în Parlament. E absolut imposibil. 

Noi urăm mult succes domnului Orban şi am încredere că poate să se descurce bine. Dar înainte de învestirea guvernului, e dator să ne arate că cele patru condiţii pe care USR le-a pus vor fi îndeplinite. Acest lucru presupune configurarea unei noi majorităţi parlamentare şi sperăm că domnul Orban o va obţine. Dacă nu o va obţine, asta înseamnă pentru noi că domnul Orban nu poate să facă decât un guvern peticit, fără nicio posibilitate din reformă de manevră reală. Deci vom vota împotriva Guvernului Orban, să fie foarte clar. Dacă Guvernul Orban nu reuşeşte să schimbe actuala majoritate parlamentară şi vă amintesc că astăzi, în plenul Senatului, a picat legea USR pentru votul de primari în două tururi, cu absentarea a 16 senatori de la PNL, deocamdată nu avem niciun semn că domnul Orban a reuşit deja să formeze această nouă majoritate parlamentară. Dar mai este timp. Mai sunt 9 zile", a afirmat Vlad Alexandrescu. 

Vicepreşedintele USR spune că planul este să se ajungă la alegerile anticipate. 

"Fiecare pas e un pas în plus pentru alegerile anticipate, pe care ni le dorim. Şi le doreşte şi preşedintele Iohannis şi PNL. Noi îi ajutăm pe liberali să obţină o majoritate în Parlament", a mai spus Vlad Alexandrescu. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close