Antena 3 CNN Festivalul Enescu Victor Ponta, mesaj de ultimă oră despre Festivalul Enescu

Victor Ponta, mesaj de ultimă oră despre Festivalul Enescu

Victor Ponta, mesaj de ultimă oră despre Festivalul Enescu
05 Sep 2015   •   20:50

Premierul Victor Ponta consideră, într-o postare pe Facebook, că ediția din 2017 a Festivalului Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu și îi felicită pe directorul artistic al Festivalului, Ioan Holender, și ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu "pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat", scrie agerpres.ro.

"În primul rând sincere felicitări artiștilor, publicului și organizatorilor pentru faptul evident că și ediția din 2015 se dovedește un mare succes și un brand cultural inestimabil pentru București și România", spune prim-ministrul în postarea sa de pe pagina de socializare.

Totodată, el reamintește că, în calitate de principal sponsor al Festivalului, care a alocat circa 6 milioane euro pentru această ediție, și deținător al sălilor de concert, "Guvernul a fost consultat de fiecare dată cu privire la deciziile strategice".

De asemenea, premierul precizează că a avut zilele trecute o discuție "extrem de pozitivă" referitor la ediția din 2017 a Festivalului, cu Holender și Vulpescu, în cadrul căreia a luat "un angajament ferm privind continuarea sprijinului financiar, efectuarea unor lucrări radicale la Sala Palatului și implicarea logistică" și i-a rugat, în același timp, pe cei doi "să se consulte și să decidă privind partea de responsabilitate artistică".

"Am decis ca anunțul oficial (privind viitorul președinte de onoare și viitorul director artistic al festivalului — n.r.) să fie făcut (așa cum e normal) de cei doi împreună, înaintea ultimului concert. Așa că nu pot eu să vă dezvălui numele. Pot doar să îi asigur pe toți oamenii de cultură că persoanele alese îmbină ideal prestigiul internațional cu valoarea școlii muzicale românești. Toți veți avea o surpriză plăcută, sunt sigur, iar Ediția din 2017 va continua să crească în valoare și prestigiu! Eu îi felicit în avans pe Dl. Holender și Dl. Vulpescu pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat!", afirmă Ponta.

Conform premierului, decizia lui Ioan Holender de a se retrage din funcția de director artistic al Festivalului a fost luată înainte de ediția din 2013, însă acesta a anunțat-o abia acum, respectând o promisiune făcută la momentul respectiv. "L-am rugat atunci insistent să accepte amânarea acestei dorințe până în 2015 și am promis sprijinul material și logistic al Guvernului pentru reușita acesteia; a acceptat acest lucru, l-a anunțat de pe scenă în ultima seară și îi mulțumesc pentru acest lucru", subliniază Ponta.

Ioan Holender, actualul director artistic al Festivalului ''Enescu'', a anunțat că se va retrage din funcția deținută la finalul ediției din acest an a evenimentului.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta festivalul George Enescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close