Antena 3 CNN Externe 1.000 de alergători costumați în Moș Crăciun, la un maraton din Germania: "Această mare de roșu este foarte frumoasă"

1.000 de alergători costumați în Moș Crăciun, la un maraton din Germania: "Această mare de roșu este foarte frumoasă"

O mie de germani costumați în Moș Crăciun s-au adunat la linia de start, pentru a omagia cea mai iubită sărbătoare din Germania.

de Mia Lungu    |    05 Dec 2022   •   15:15

Evenimentul are loc în fiecare an într-un orăşel de lângă Berlin, şi în afara costumului, nu există nicio altă restricție pentru participanţi.

"Ideea a pornit de la 2 prieteni din clubul de alergări care în urmă cu 14 ani au vrut să participe la un maraton de iarnă, însă unul diferit de evenimentele uzuale. Ne-am gândit la o alergare în familie care să aibă ceva special și așa a luat naștere Maratonul Crăciunului.", a precizat Udo Grotzner, președinte al Clubului de Alergare Michendorf.

"E distractiv să alergi în comunitate. E o atmosferă grozavă aici, mai ales iarna, când alergi ultimul maraton al anului pe frigul ăsta.

Ne aduce împreună și ne place încântătorul roșu care contrastează cu griul de noiembrie. Această mare de roșu este foarte frumoasă și lumea e foarte bucuroasă.

Acesta este certificatul pe care l-am primit la linia de sosire. Nu-ți voi spune timpul obținut, dar am ieșit al doilea, sunt un om în vârstă.", spun participanții.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun maraton alergători Germania
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close