Antena 3 CNN Externe Peste 1.300 de persoane au fost reținute la protestele anti-mobilizare din Rusia. Violențe înregistrate în marile orașe

Peste 1.300 de persoane au fost reținute la protestele anti-mobilizare din Rusia. Violențe înregistrate în marile orașe

Forțele ruse de securitate au reținut ieri peste 1.300 de persoane care au participat la proteste care denunță mobilizarea, a declarat un grup de apărare a drepturilor, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a făcut anunțul.

Peste 1.300 de persoane au fost reținute la protestele anti-mobilizare din Rusia. Violențe înregistrate în marile orașe
de Mia Lungu    |    22 Sep 2022   •   08:18

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a cules din 38 de orașe rusești, peste 1.311 persoane au fost reținute până seara târziu, scrie Reuters.

Grupul a precizat că 502 persoane au fost reținute în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș din Rusia.

Mitingurile nesancționate sunt ilegale în conformitate cu legile anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agențiile de știri ruse, că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.

"În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți", a declarat Volk.

"Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor."

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preț și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.

×
Subiecte în articol: retinute proteste mobilizare Rusia violente
Parteneri
Val de aer tropical în România. Unde vor fi peste 30 de grade
x close