Antena 3 CNN Externe 1,6 miliarde de oameni sunt în pericol. Băutura de care sunt dependenţi îi poate îmbolnăvi de CANCER. Reţeta a fost schimbată

1,6 miliarde de oameni sunt în pericol. Băutura de care sunt dependenţi îi poate îmbolnăvi de CANCER. Reţeta a fost schimbată

1,6 miliarde de oameni sunt în pericol. Băutura de care sunt dependenţi îi poate îmbolnăvi de CANCER. Reţeta a fost schimbată
Sursa foto: Foto: xmyonlysecret.tumblr.com
29 Iun 2012   •   09:49

Lumea este dependentă în ziua de azi de Cola. În fiecare zi, 1,6 miliarde de doze şi sticle de "lichid nesănătos" sunt băute, ceea ce face din aceste companii unele dintre cele mai recunoscute din întreaga lume.

Dar, încă de când a fost inventată ca un tonic al creierului, în 1886, concepută pentru a trata durerile de cap, nevralgiile, isteria şi melancolia, una dintre companiile producătoare a păstrat secretul cu privire la reţeta băuturii.

Farmacistul american şi fondatorul Asa Chandler, a fost atât de preocupat de faptul că reţeta ar putea cădea în mâini greşite, încât nu a scris-o niciodată pe nimic.

Aşa că secretul tronează şi în ziua de azi. Compania insistă asupra faptului că doar doi oameni în viaţă cunosc adevărata formulă, iar aceştia nu călătoresc niciodată cu acelaşi avion pentru a nu se prăbuşi, iar lista ingredientelor se află blocată într-un seif bancar.

Dar în ciuda misterului din jurul acestei reţete, aceasta a avut parte de o schimbare săptămâna aceasta. Compania a fost nevoită să reducă nivelul unuia dintre ingrediente, deoarece se crede că acesta ar cauza cancer.

Substanţa - 4-methylimidazole (4-MI) - dă băuturii culoarea specifică, dar este listată de către oficialii californieni în sănătate ca fiind cancerigenă.

În timp ce autorităţile europene nu cred că există vreun risc pentru sănătate, compania a promis, de asemenea, că va reduce nivelul substanţei şi în băuturile vândute în Marea Britanie şi restul lumii.

Companiile insistă că băuturile lor sunt complet sigure, susţinând că au schimbat nivelurile colorantului doar în baza unei legi ştiinţific nefondate.




×
Subiecte în articol: Pepsi
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close