12 morţi şi 90 de răniţi, ultimul bilanţ al inundaţiilor din Australia

12 Ian 2011   •   11:05
12 morţi şi 90 de răniţi, ultimul bilanţ al inundaţiilor din Australia Foto: Mediafax

12 oameni au murit şi 90 au fost daţi dispăruţi, în urma inundaţiilor ce au lovit Australia în ultima vreme. Numai în ultimele 48 de ore, apele au distrus sute de case şi maşini.

Brisbane,al treilea oraş ca mărime din Australia, a fost devastat de inundaţii. Stratul de apă de pe unele străzi a depăşit doi metri înălţime. O mare parte a localităţii a fost evacuată, iar oficialii avertizează că situaţia se va agrava în zilele următoare.

O treime din statul Queensland a fost declarată zonă calamitată. În cele mai multe oraşe se mai poate circula doar cu barca.

Autorităţile vorbesc deja despre cele mai mari inundaţii din ultimii 40 de ani şi spun că apele acoperă acum un teritoriu mai mare decât cel al Franţei şi Germaniei, luate împreună.

În urma unundaţiilor, zeci de persoane sunt date dispărute iar echipele de intervenţie spun că există puţine şanse să mai fie găsite în viaţă.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close