Antena 3 CNN Externe Peste 1.200 de cadavre au fost descoperite după retragerea trupelor rusești din zona Kievului

Peste 1.200 de cadavre au fost descoperite după retragerea trupelor rusești din zona Kievului

Peste 1200 de cadavre au fost descoperite în regiunea Kievului după retragerea trupelor rusești din acea zonă.

Peste 1.200 de cadavre au fost descoperite după retragerea trupelor rusești din zona Kievului
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    11 Apr 2022   •   07:27

Procurorul general al Ucrainei a declarat că autoritățile investighează 5.600 de presupuse crime de război comise de armata lui Putin de la începutul invaziei. 

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanității și facem totul pentru a remedia situația", spune el.

Totodată, acesta declară că a identificat peste 500 de suspecți, inclusiv oficiali militari și guvernamentali de top din Rusia, relatează jurnaliștii BBC. 

De asemenea, oficialul ucrainean spune că există dovezi care arată că Rusia e vinovată de atacul asupra gării din orașul Kramatorsk în urma căruia 57 de oameni au murit. Federația rusă nu a recunoscut, până în acest moment, acest atac. 

Gara din Kramatorsk a fost bombardată

Compania de căi ferate de stat a Ucrainei a declarat, vineri,  că peste 30 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite după ce două rachete rusești au lovit gara Kramatorsk din estul Ucrainei.

Guvernatorul Donețk, Pavlo Kyrylenko, spunea că mii de civili se aflau în stație, încercând să fugă în zone mai sigure ale Ucrainei, în momentul în care a fost lovită, scrie The Guardian.

Reuters a raportat că trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în aceeași parte a Ucrainei, după un atac aerian pe linie, potrivit șefului Căilor Ferate Ucrainene.

Ulterior, șeful administrației militare regionale din Donețk a declarat duminică faptul că bilanțul morților în urma atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 57 de persoane, notează CNN.

„Începând de astăzi, 10 aprilie, totalul este de 57 de morți și 109 răniți", a declarat Pavlo Kirilenko, potrivit Mediafax. 

Potrivit acestuia, cei care au suferit răni ușoare au fost eliberați pentru a merge acasă, cei grav răniți sunt transportați în „regiuni sigure și li se oferă ajutorul necesar."

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close