Antena 3 CNN Externe 13 persoane au murit din cauza caniculei, în centrul SUA

13 persoane au murit din cauza caniculei, în centrul SUA

13 persoane au murit din cauza caniculei, în centrul SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Iul 2011   •   10:53

Un val de căldură asociat cu o umiditate crescută a provocat moartea a 13 persoane în centrul Statelor Unite, potrivit presei americane, citată de BBC News Online.
   
Serviciul Naţional de Meteorologie a emis avertizări de caniculă pentru 18 state, din Montana până în Texas şi West Virginia, indicele de căldură ajungând până la 38 de grade Celsius. Valul de caniculă ar urma să se deplaseze spre est în următoarele zile.
   
Peste 1.000 de recorduri de căldură au fost depăşite luna aceasta în Statele Unite, au declarat oficiali americani.
   
În următoarele zile, o "combinaţie de temperaturi foarte ridicate şi umiditate crescută va crea indici de căldură periculoşi în centrul SUA", a afirmat Administraţiaa Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA).
   
Poliţia de frontieră americană a precizat că temperaturile ridicate sunt de asemenea responsabile pentru creşterea numărului deceselor înregistrate în rândul imigranţilor ilegali care încearcă să treacă graniţa din Mexic.
   
Mai multe drumuri din Oklahoma au crăpat din cauza caniculei, iar zeci de locuitori ai statului au cerut asistenţă medicală în ultimele zile.
   
Meteorologii au precizat că temperaturile neobişnuit de mari vor continua până la sfârşitul lunii. Căldura provoacă în medie moartea a 162 de persoane anual, în Statele Unite.
 

×
Subiecte în articol: val canicula SUA decese persoane centru
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close