Antena 3 Externe 14 marinari ruşi, daţi dispăruţi după naufragiul unui pescador, în Pacificul de Nord

14 marinari ruşi, daţi dispăruţi după naufragiul unui pescador, în Pacificul de Nord

08 Ian 2011   •   17:40
14 marinari ruşi, daţi dispăruţi după naufragiul unui pescador, în Pacificul de Nord
Sursa foto: Foto: Antena 3

14 marinari ruşi sunt daţi dispăruţi după naufragiul unui vas de pescuit, în Pacificul de Nord. Echipele de salvare au puţine speranţe să găsească supravieţuitori. Accidentul s-a produs departe de zona unde alte nave de pescuit ruseşti sunt blocate de gheţuri încă de anul trecut.

Vasul de pescuit "Partner" a trimis un semnal SOS din largul peninsulei Sahalin, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Ultimul mesaj de la bord anunţa că vasul avea o singură barcă de salvare, şi aceea defectă. Navele de salvare sosite la locul naufragiului, ajutate şi de un avion, nu au găsit nici supravieţuitori, nici urme ale epavei. Deşi întregul echipaj era din Rusia, vasul naviga sub pavilion cambogian, ceea ce a permis armatorilor să ignore normele de securitate.

La nord de zona naufragiului, alte nave ruseşti continuă să fie blocate de gheţuri, deşi premierul Putin le-a trimis în ajutor un puternic spărgător de gheaţă. Acesta a reuşit remorcheze o navă de cercetare, dar acum are, la rândul său, nevoie de ajutor.

Alte două spărgătoare de gheaţă, şi mai puternice, se îndreaptă spre navele captive. Autorităţile susţin că marinarii dispun de rezerve de hrană şi apă potabilă, iar vieţile lor nu sunt în pericol.

 

×
Subiecte în articol: marinari rusi vapor nava ghetari naufragiu

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close