Antena 3 CNN Externe 15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni. Vezi cum se va marca momentul în România

15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni. Vezi cum se va marca momentul în România

15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni. Vezi cum se va marca momentul în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2011   •   15:45

Una dintre sărbătorile naţionale ale maghiarilor de pretutindeni, care marchează începutul revoluţiei de la 1848 la Budapesta, este sărbătorită marţi. În mai multe zone din ţară vor fi organizate manifestaţii de amploare, la care sunt aşteptaţi să participe mii de maghiari, potrivit Agerpres.

Evenimentul central va avea loc la Miercurea Ciuc, unde au fost invitate numeroase personalităţi, printre care preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, dar şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Astfel, programul va începe marţi dimineaţă cu o comemorare la statuia lui Petofi Sandor din curtea şcolii cu acelaşi nume, de la Miercurea Ciuc.

În Piaţa Cetăţii din oraş este organizat un program artistic şi vor fi depuse coroane de flori la statuile revoluþionarilor Petofi Sandor, Nicolae Bălcescu dar şi Gal Sandor. Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc încheie seara cu un spectacol de gală.

La Odorheiu Secuiesc, vor avea loc defilări ale husarilor, vernisaje de expoziţii şi programe culturale.

În pasul Nyerges, lângă Miercurea Ciuc, este organizatã o ceremonie a filialei UDMR Ciuc şi Consiliul Local Cozmeni, la care este aşteptat să participe preşedintele UDMR Hunor Kelemen.

Steagul Ungariei va fi arborat marţi în toate localităţile locuite de cetăţeni maghiari.

Programul de Zilua maghiarilor cuprinde manifestãri culturale, artistice şi religioase, cele mai importante urmând a se desfãşura marţi, la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close