Antena 3 CNN Externe 15 români, vinovați de fraudă, spălare de bani și furt de identitate în SUA. Reţeaua de escroci îi păcălea pe americani cu anunţuri false

15 români, vinovați de fraudă, spălare de bani și furt de identitate în SUA. Reţeaua de escroci îi păcălea pe americani cu anunţuri false

15 români, membri ai unei grupări infracționale, au fost găsiţi vinovaţi de fraudă, spălare de bani şi furt de identitate în Statele Unite.

15 români, vinovați de fraudă, spălare de bani și furt de identitate în SUA.  Reţeaua de escroci îi păcălea pe americani cu anunţuri false
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   20:20

Oficialii Departamentului american de Justiţie au anunţat că aceştia sunt acuzați că au păcălit cetățeni americani prin fraude online, ajungând până la furt de identitate. Reţeaua de escroci îi păcălea pe americani cu anunţuri false.

Indivizii îşi desfăşurau în mare parte activitatea din ţară, din oraşul Alexandria. Anchetatorii americani susțin că gruparea, care a început să comită astfel de infracțiuni din decembrie 2013, era condusă de patronul unei spălătorii auto din București. 

Principala marfă fictivă vândută de membrii reţelei au fost maşinile. Clienţii păcăliţi de anunţurile postate în numele unor societăţi comerciale care păreau credibile, primeau facturi din partea unor dealeri auto extrem de serioşi, precum eBay Motors. 

Partea a doua a schemei infracţionale a constat în spălarea banilor. Fondurile obţinute prin înşelăciunile online erau convertiţi în bitcoini în prima fază, apoi aduşi în România pe diverse filiere financiare, unde erau reconvertiţi în monedă curentă. 

Unul dintre infractori a convertit bitcoini furaţi în valoare de 1,8 milioane de dolari. Potrivit procurorilor americani, acesta a recunoscut oficial că a convertit această sumă uriaşă, şi în plus l-a şi denunţat pe alt membru reţelei. Toţi cei 15 români urmează să fie judecaţi pentru faptele comise la instanţe din SUA. Pentru alți doi membri ai grupării va începe un proces pe 14 septembrie, în Kentucky, în timp ce trei dintre indivizi sunt în continuare căutați de autorități.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close