Antena 3 Externe 15 TONE de droguri în stare pură. Cea mai mare cantitate de stupefiante confiscată vreodată

15 TONE de droguri în stare pură. Cea mai mare cantitate de stupefiante confiscată vreodată

10 Feb 2012   •   08:20
15 TONE de droguri în stare pură. Cea mai mare cantitate de stupefiante confiscată vreodată Foto: kennyheliang.edu.glogster.com

Armata mexicană a confiscat 15 tone de metamfetamină în stare pură. Este cea mai mare cantitate de stupefiante confiscată vreodată de autorităţile mexicane. Drogurile urmau să fie vândute  în Statele Unite.

Drogurile au fost descoperite la o fermă din apropierea oraşului Guadalajara. Autorităţile spun că valoarea totală a capturii se ridică la 4 miliarde de dolari. Alături de substanţele halucinogeneau mai fost confiscate şi 5 kilograme de metamfetamină sub formă de cristale dar şi diferite substanţe utilizate la producerea drogurilor sintetice.

Succesul a fost însă umbrit de faptul că nicun traficant nu a fost arestat, iar autorităţile nu au reuşit să-l identifice pe propietarul fermei. Aflate într-un război deschis cu cartelurile de droguri, oficialităţile mexicane au reuşit să cucereacă şi încrederea cetăţenilor.

În ultimii 5 ani, Mexicul a devenit un adevărat câmp de luptă între traficanţi şi armată.  Peste 50 000 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste confruntări.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close