Antena 3 CNN Externe 16 decembrie - ziua alegerii noului preşedinte al Republicii Moldova

16 decembrie - ziua alegerii noului preşedinte al Republicii Moldova

16 decembrie - ziua alegerii noului preşedinte al Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2011   •   11:56

Parlamentul moldovean a aprobat vineri un proiect de lege, propus de grupul Partidului Democrat (PDM), care prevede organizarea unui nou vot pentru desemnarea preşedintelui Republicii Moldova la 16 decembrie, relatează Info-Prim Neo.
   
"La 18 noiembrie nu a putut fi ales preşedintele deoarece nu a fost înaintată nicio candidatură. Din această cauză am venit cu iniţiativa ca noi alegeri să aibă loc la 16 decembrie", a declarat deputatul PDM Raisa Apolschii.
   
Proiectul a fost votat în unanimitate de toate grupurile parlamentare.
   
Deputatul liberal Victor Popa a propus să-şi continue activitatea Comisia specială pentru alegerea preşedintelui, constituită înaintea alegerilor din 18 noiembrie.
   
Marian Lupu, preşedinte al Parlamentului moldovean şi şeful statului interimar, a declarat în noiembrie că îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la următoarele alegeri.
   
Lupu a precizat că nu şi-a înaintat candidatura la alegerile care ar fi trebuit să se desfăşoare la 18 noiembrie, pentru că nu era sigur că va fi susţinut de colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close