Antena 3 CNN Externe 17 persoane rănite, în urma unui cutremur puternic produs în Indonezia

17 persoane rănite, în urma unui cutremur puternic produs în Indonezia

17 persoane rănite, în urma unui cutremur puternic produs în Indonezia
Sursa foto: pamant
12 Feb 2009   •   08:13

Insulele indoneziene din Filipine au fost zguduite, joi, de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade. Seismul a avut loc în largul insulei indoneziene Sulawesi (nord-est), în apopiere de Filipine şi s-a soldat cu rănirea a 17 persoane, anunţă AFP.
Potrivit primelor date oferite de autorităţi, există 17 răniţi şi pagube materiale limitate. 30 de case, un spital şi o biserică din insula Talaud au fost avariate.
Imediat după producerea seismului, institutul indonezian de meteorologie şi geofizică a emis o alertă de tsunami, pe care a ridicat-o o oră mai târziu.
Cutremurul a avut loc la ora locală 01.34 (19.34 ora României) şi a avut epicentrul la 327 de kilometri de oraşul Manado şi la 280 de kilometri de General Satos în Filipine, la o adâncime de 33 de kilometri.
Seismul a fost urmat de replici cu magnitudinea de 5,9 şi 6,3. Rustam Pakaya, şeful celulei de criză din cadrul Ministerului indonezian al Sănătăţii, a declarat: "Un număr de 17 persoane au fost rănite, dintre care una grav".
Potrivit primelor indicii, centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific a declarat că nu există riscuri de tsunami. Totuşi, reprezentanţii institutului au avertizat că se pot produce valuri seismice locale pe o rază de 100 de kilometri în judrul epicentrului.
În decembrie 2004, zona Asia-Pacific a fost lovită de un cutremur puternic, produs în larg care a provocat un tsunami. Mai mult de 200.000 de persoane din 11 state şi-au pierdut viaţa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur puternic indonezia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close