Antena 3 CNN Externe 2 morţi şi 1.000 de răniţi, în urma unei procesiuni religioase în Manila

2 morţi şi 1.000 de răniţi, în urma unei procesiuni religioase în Manila

2 morţi şi 1.000 de răniţi, în urma unei procesiuni religioase în Manila
10 Ian 2015   •   16:27
Doi oameni au murit şi aproximativ 1.000 au fost răniţi după ce un milion de filipinezi au ieşit pe străzile din Manila, pentru a urmări o statuie cu Iisus Hristos. Procesiunea haotică aruncă o umbră peste evenimentul principal al săptămânii viitoare: vizita Papei Francisc. 
 
Oamenii s-au înghesuit vineri, în jurul unei căruţe care transporta statuia de lemn cu Iisus pe străzile capitalei filipineze. 
 
Procesiunea, care s-a întins pe o distanţă de 6,7 kilometri, a fost escortată de zeci de voluntari şi oficiali guvernamentali, care au încercat să calmeze spiritele. 
 
Mulţi au încercat să se apropie de statuia veche de 200 de ani pentru a o atinge cu prosoape, pe care ulterior să le arunce în mulţime, pentru a "transfera" puterile tămăduitoare ale acesteia în mulţime, scrie Russia Today.
 
Un om a murit în urma unui infarct şi un al doilea a fost găsit fără suflare a doua zi, după ce procesiunea s-a încheiat. 
 
Aproximativ 1.000 de oameni au fost trataţi pentru diverse probleme, de la tăieturi, vânătăi, ameţeli şi hipertensiune, conform oficialilor. 
 
Această procesiune ar putea fi un episod precursor pentru vizita Papei Francisc în Manila, eveniment ce ar putea aduna circa 6 milioane de oameni.
 

×
Subiecte în articol: morti raniti Manila filipine
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close