Antena 3 CNN Externe 20 de aeronave Airbus A380 vor fi verificate urgent, din cauza unor crăpături descoperite la aripi

20 de aeronave Airbus A380 vor fi verificate urgent, din cauza unor crăpături descoperite la aripi

20 de aeronave Airbus A380 vor fi verificate urgent, din cauza unor crăpături descoperite la aripi
Sursa foto: Foto: airbus.com
20 Ian 2012   •   20:40

O treime din flota de aeronave Airbus A380 la nivel mondial va fi programată pentru verificări urgente, din cauza unor crăpături descoperite în interiorul aripilor unora dintre aceste avioane. Airbus-urile A380 sunt cele mai mari aeronave din lume, având 525 de locuri, iar aceste verificări au fost ordonate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Aviatică, transmite Reuters, sursă citată de Mediafax.
   
În total, vor fi verificate 20 de avioane, respectiv 10 aflate în flota Singapore Airlines, şapte de la Emirates, unul de la Air France şi alte două aeronave destinate testărilor.
   
Deşi nicio aeronavă nu a fost consemnată la sol, cele care au efectuat cel puţin 1.800 de decolări şi aterizări, operaţiuni care exercită cele mai mari presiuni asupra structurii avioanelor, trebuie verificate urgent în termen de patru zile, potrivit autorităţii. Pentru restul, termenul este de şase săptămâni.
   
Instituţia a reacţionat după ce producătorul de avioane Airbus a dezvăluit că a descoperit în decurs de două săptămâni două tipuri de crăpături la aripile unor aparate A380, la numai patru ani de la punerea lor în circulaţie.
   
"Acest defect, dacă nu este detectat şi corectat, ar putea să afecteze integritatea structurală a avionului", a precizat agenţia europană.
   
Între alţi operatori care deţin astfel de avioane se află Korean Air, China Southern şi Lufthansa, din Germania.


×
Subiecte în articol: Air France Airbus Lufthansa Germania
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close