Antena 3 CNN Externe 20% din zborurile interne, anulate pe aeroportul francez Orly din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian

20% din zborurile interne, anulate pe aeroportul francez Orly din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian

20% din zborurile interne, anulate pe aeroportul francez Orly din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian
Sursa foto: Foto: ricochet.com
02 Apr 2012   •   13:08

Transportul aerian intern era perturbat luni dimineaţă în Franţa de o grevă a controlorilor de trafic aerian, aproximativ 20% din zborurile cu sosire sau plecare de pe aeroportul parizian Orly fiind anulate, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.
   
"Suntem la 20% de anulări ale zborurilor preventive, conform cu ceea ce s-a anunţat. Nu există întârzieri sau cozi", a precizat o sursă, potrivit căreia mişcarea de grevă a fost anticipată de aviaţia civilă şi de companii.
   
Aeroportul Orly este principala platformă din Franţa pentru zboruri interne. Celălalt aeroport parizian, Roissy Charles de Gaulle, consacrat traficului internaţional, nu ar trebui să fie afectat de această mişcare de grevă.
   
"Vor exista probabil perturbări suplimentare, dar nu înainte de mijlocul dimineţii", a adăugat sursa citată, evocând posibile întârzieri ale unor zboruri dinspre şi către Orly.
   
Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a cerut vineri companiilor aeriene să anuleze 20% din zborurile de luni şi marţi cu sosire sau plecare de la Orly, din cauza unui apel la grevă lansat de trei sindicate ale controlorilor de trafic aerian.
   
Sindicatele au făcut apel la grevă pentru a se opune unui plan de restructurare a serviciilor de control aerian din regiunile franceze, care ar implica diminuarea efectivelor.


×
Subiecte în articol: grevă trafic aerian zboruri sindicate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close