Antena 3 CNN Externe 200 de manifestanţi au atacat clădirea ambasadei Siriei din Cairo

200 de manifestanţi au atacat clădirea ambasadei Siriei din Cairo

200 de manifestanţi au atacat clădirea ambasadei Siriei din Cairo
Sursa foto: Foto: doityourself.com
27 Ian 2012   •   19:42

Ambasada Siriei din Cairo a fost atacată vineri de către opozanţi ai regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, relatează AFP, sursă citată de Mediafax. Aceştia au fost îndepãrtaţi ulterior de către forţele de securitate egiptene.
   
Cel puţin 200 de manifestanţi au pãtruns vineri, cu forţa, în sediul ambasadei din Garden City, un cartier din Cairo, spãrgând uşi şi ferestre, înainte ca forţele de securitate sã intervinã pentru a îi îndepãrta din clãdire. Cu toate acestea, nu au fost fãcute arestãri.
   
Ambasadorul sirian, Youssef Ahmed, s-a prezentat la ambasadã dupã aceste evenimente şi a anunţat cã va depune plângeri autoritãţilor egiptene. "Ambasada sirianã este vizatã. Vom formula o cerere pentru ca ambasada sã fie sub protecţie. Securitatea pe care o avem astãzi este fragilã", a declarat Ahmed pentru AFP.
   
Manifestanţii au "pãtruns în clãdire. Au ajuns la etajul unde este biroul ambasadorului. Din pãcate, nu am reuşit sã îi oprim", a mai spus ambasadorul.
   
Youssef Ahmed a mai mãrturisit cã şi reşedinţa sa a fost atacatã în ultimele sãptãmâni de către aceleaşi persoane. Deşi a transmis o listã cu nume autoritãţilor, nici o mãsurã nu a fost luată până în prezent.

×
Subiecte în articol: Cairo Bashar al-Assad
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close