Antena 3 CNN Externe 2012, anul conflictelor militare. Vezi HARTA cu cele mai fierbinţi locuri de pe Glob

2012, anul conflictelor militare. Vezi HARTA cu cele mai fierbinţi locuri de pe Glob

2012, anul conflictelor militare. Vezi HARTA cu cele mai fierbinţi locuri de pe Glob
de O.P.    |    12 Ian 2012   •   11:01
Aviation Week's Defense Technology International a realizat o hartă cu cele mai fierbinţi locuri de pe Glob din punct de vedere militar. Astfel, consultând acest document puteţi afla unde se desfăşoară actualele conflicte militare, dar şi unde au cele mai mari şanse să izbucnească unele noi.



Orientul Mijlociu 
De departe cel mai intens conflict militar, cu pierderi de vieţi omeneşti, este în Iran. Fâşia Gaza, Liban, Siria şi Yemen sunt alte puncte fierbinţi unde războaiele decimează societatea.

Europa de Est
Pe continentul nostru, cea mai neagră zonă este Kosovo întărâtată în permanenţă de focul conflictelor etnice, pe care Rusia se asigură să îl menţină viu.

Asia de Sud şi Centrală
Afganistanul este numele unei ţări care are o rezonanţă macarbră chiar şi pentru noi. Aici este cea mai instabilă zonă din regiune. În prezent pe această hartă au apărut şi conflictele de la graniţa Indiei cu Pakistanul, sau a Indiei cu China.

Africa
Aici conflicte majore se duc în Egipt şi Libia. Însă nici Somalia sau Uganda nu sunt ţări tocmai liniştite din punct de vedere militar.

Asia de Est
Aici un singur punct fierbinte iese în evidenţă: Coreea. Nordul şi Sudul vor fi în permanenţă în conflict, iar schimbarea dictatorului nord coreean a creat numeroase tensiuni între cele două state.

America
Venezuela şi Columbia îşi dispută rolul lor în mafia drogurilor. Aici nu este un război în care să fie implicaţi foarte mulţi militari, însă războiul se duce între cartelurile de droguri.



×
Subiecte în articol: razboi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close