Antena 3 Externe 22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene

22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene

de Antena3.ro    |    08 Apr 2011   •   23:51
22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene Foto: Agerpres/AP

Douăzeci şi doi de oameni au murit vineri în trei oraşe siriene, în timpul manifestaţiilor ostile regimului, a anunţat Ammar Qurabi, preşedintele Organizaţiei naţionale a drepturilor omului, titrează AFP.

"Avem lista nominală cu 17 manifestanţi ucişi la Deraa şi am fost informaţi despre moartea a doi manifestanţi la Homs (160 de kilometri nord de Damasc) şi a altor trei la Harasta", o localitate situată la 12 kilometri nord de Damasc, a declarat Qurabi.

Autorităţile au anunţat un bilanţ precedent de 13 persoane la Deraa, la 100 de kilometri sud de Damasc, centrul mişcării de contestare a regimului.

"Am constatat folosirea intensă a gloanţelor reale, a gazelor lacrimogene şi a unui alt gaz care provoacă leşinuri", a afirmat el.

"Membri ai serviciilor de securitate îmbrăcaţi în civili au deschis focul pentru a dispersa manifestanţii, după rugăciune", declarase anterior un militant pentru drepturile omului din Deraa.

Siria este, de la jumătatea lui martie, teatrul unei mişcări de contestare fără precedent a regimului lui Bashar al-Assad.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close