Catastrofă pe Marea Mediterană. 239 de oameni au murit

03 Noi 2016   •   15:04
Catastrofă pe Marea Mediterană. 239 de oameni au murit Foto: Agerpres

Cel puţin 239 de persoane au murit după ce două ambarcaţiuni cu imigranţi s-au scufundat în sudul Mării Mediterane, anunţă autorităţile italiene şi Naţiunile Unite.

Doar 29 de persoane au fost salvate de paza de coastă italiană și doar 12 trupuri au fost recuperate, a afirmat Carlotta Sami, purtătoarea de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru refugiați de la Roma, citată de AFP.

Sami a mai spus că miercuri au avut loc două naufragii în largul Libiei, în care ar fi murit, în total, 239 de oameni, informează BBC News și The Guardian. Informațiile provin de la doi supraviețuitori care au fost aduși la mal de către paza de coastă italiană, pe insula Lampedusa.

Peste 4.200 de oameni care încercau să ajungă în Europa și-au pierdut viața în Marea Mediterană în 2016, un număr record în ultimii ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație, Leonard Doyle.

Agențiile ONU care gestionează criza migrației și alte organizații umanitare au avertizat că traversarea Mediteranei din Libia către Italia, deja mult mai periculoasă decât călătoria din Turcia către Grecia, a devenit și mai problematică pentru că traficanții folosesc ambarcațiuni din ce în ce mai nesigure care sunt, de cele mai multe ori, supra-aglomerate.

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close