24 de români suspectaţi de fraude la pariuri sportive, judecaţi în Franţa

de A.M.P    |    31 Ian 2012   •   08:00
24 de români suspectaţi de fraude la pariuri sportive, judecaţi în Franţa Foto: notesfromspain.com

Douăzeci şi patru de români sunt judecaţi începând de luni la Lille, suspectaţi că au comis fraude la pariuri sportive în Franţa cu ajutorul unor carduri de debit contrafăcute, informează Le Parisien, citat de Mediafax.

Tinerii ar fi provocat pagube de aproape 700.000 de euro între decembrie 2008 şi noiembrie 2010.

Inculpaţi pentru escrocherie în bandă organizată şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni în faţa Jurisdicţiei interregionale specializate (JIRS) din Lille, ei sunt aproape toţi originari din Slatina.

Faptele de care sunt acuzaţi românii, de fiecare dată pentru sume de câteva sute de euro, au fost comise peste tot în Franţa, la Bordeaux, în regiunea pariziană, la Charleville-Mezieres, Nantes, Rennes, Nancy, Troyes, La Rochelle, Toulouse, Reims, Pau, Metz, Agen.
   
Plăţile pentru pariuri erau făcute cu ajutorul unor carduri de debit de tip "carte bleue", fără cip electronic şi modificate cu ajutorul unor numere frauduloase. Cu aceste carduri, anumite persoane jucau la pariuri şi sumele primite, fie şi inferioare mizei, erau trimise ulterior în România.

Una dintre aceste persoane a afirmat luni, la audiere, că i s-a spus că nu riscă "nimic" deoarece este "femeie şi însărcinată".
   
Dintre cei 24 de acuzaţi, şapte sunt deja în detenţie, iar doi fac obiectul unui mandat de arestare. Doi au fost deja condamnaţi pentru falsificare de carduri în 2009. Procesul ar putea dura până vineri.
   

Parteneri
x close