Antena 3 CNN Externe 25 de moldoveni au plecat la muncă în Franța cu 1,2 tone de mâncare și băutură în bagaje

25 de moldoveni au plecat la muncă în Franța cu 1,2 tone de mâncare și băutură în bagaje

Polițiștii de frontieră austrieci au descoperit într-un autocar din Republica Moldova 1,2 tone de mâncare și băutură. Vehiculul se îndrepta spre Franța. Întreaga încărcătură a fost confiscată, apoi distrusă.

25 de moldoveni au plecat la muncă în Franța cu 1,2 tone de mâncare și băutură în bagaje
Sursa foto: Heute.at
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2021   •   23:48

Echipa mobilă a Biroului Vamal din Austria a trecut la controlul vehiculului în care se aflau 25 de cetățeni moldoveni care plecau la muncă în Franța, după ce au fost primite niște informații, potrivit Heute.

În compartimentele pentru bagaje ale autocarului au fost descoperite pachete cu mâncare și băutură care cântăreau, în total, 1,2 tone. Majoritatea pachetelor aparțineau celor 25 de călători.

În pachete au fost găsite aproximativ 510 kilograme de carne și pește, 84 de kilograme de brânză, dar și legume, iar o parte din ele erau deja alterate. De asemenea, au fost găsiți și 304 litri de alcool. În urma controlului, marfa a fost confiscată, spre a fi distrusă, iar șoferii au fost amendați cu 1.300 de euro.

”Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat: împiedică apariția epidemilor și a bolilor”, a precizat Gernot Blümel, ministrul de finanțe al Austriei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: moldoveni mancare bautura munca Franta bagaje
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close