Antena 3 CNN Externe 25 de morţi şi 4 dispăruţi, după o explozie la o mină de cărbune din SUA

25 de morţi şi 4 dispăruţi, după o explozie la o mină de cărbune din SUA

25 de morţi şi 4 dispăruţi, după o explozie la o mină de cărbune din SUA
Sursa foto: mina
06 Apr 2010   •   13:36

Cel puţin 25 de oameni au murit şi 4 sunt daţi dispăruţi, în urma unei explozii puternice care a avut loc într-o mină de cărbune din statul american Virginia de Vest. Alţi 21 de mineri au fost răniţi în urma deflagraţiei. Mai multe echipaje de pompieri şi salvatori, din localităţile apropiate, încearcă să-i scoată pe minerii prinşi în subteran, după ce tavanul minei s-a prăbuşit.

Explozia a avut loc într-una din cele mai profitabile mine de cărbune din Statele Unite. Echipele de salvare încearcă să ajungă în subteran. Operaţiunea de salvare e dificilă din cauza concentraţiei mari de monoxid de carbon şi metan.

Familliile minerilor încă speră că supravieţuitorii au reuşit să ajungă la încăperile etanşe, special create pentru astfel de incidente. Acolo, minerii au destulă mâncare, apă şi oxigen pentru a putea supravieţui câteva zile.

Mina a mai avut probleme de siguranţă şi în trecut. În 2009, compania care o administrează a primit amenzi de peste 380.000 de dolari din cauza unor probleme la sistemul de ventilaţie a gazului metan şi a lipsei echipamentelor pentru stingerea incendiilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mina explozie SUA
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close