Antena 3 Externe 29 de milioane de dolari adunaţi în ianuarie, pentru campania electorală a lui Obama

29 de milioane de dolari adunaţi în ianuarie, pentru campania electorală a lui Obama

de Antena3.ro    |    17 Feb 2012   •   19:11
29 de milioane de dolari adunaţi în ianuarie, pentru campania electorală a lui Obama Foto: INTACT Images/EPA

Echipa preşedintelui american Barack Obama a reuşit să strângă în cursul lunii ianuarie 29 de milioane de dolari pentru campania electorală dinaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, informează AFP. 98 la sută dintre donaţii au avut valoarea inferioară sau egală cu suma de 250 de dolari, potrivit echipei sale de campanie.

În ultimele trei luni ale anului 2011, republicanul Mitt Romney, considerat mult timp favoritul partidului său pentru alegerile prezidenţiale dar care a înregistrat în ultima perioadă câteva eşecuri, a strâns la rândul său 24 de milioane de dolari.

La începutul lunii februarie 2010, Curtea Supremă a Statelor Unite a revoluţionat modul de finanţare a campaniilor electorale naţionale înlăturând plafoanele contribuţiilor companiilor către candidaţi, o decizie la care Obama s-a opus.

Aceste fonduri sunt capitale pentru candidaţii aflaţi în campanie pentru prezidenţiale pentru că le permit deplasări în teritoriu pentru întâlnirile cu alegătorii cât şi fonduri pentru cumpărarea spaţiilor publicitare la televiziune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close