Antena 3 CNN Externe 29 de morţi, bilanţul sângeros al celei de-a cincea zi de bombardamente în Gaza. Catolicii se roagă la Ierusalim pentru pace

29 de morţi, bilanţul sângeros al celei de-a cincea zi de bombardamente în Gaza. Catolicii se roagă la Ierusalim pentru pace

29 de morţi, bilanţul sângeros al celei de-a cincea zi de bombardamente în Gaza. Catolicii se roagă la Ierusalim pentru pace
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   06:18

Armata israeliană a bombardat pentru a cincea zi consecutivă ţinte militare palestiniene din Fâşia Gaza. Doar ieri, cel puţin 29 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar bilanţul de la izbucnirea conflictului a ajuns la 72 de morţi şi peste 450 de răniţi. A fost cea mai mortală zi de la declanşarea ofensive israeliene în Fâşia Gaza.

În cursul nopţii, sistemul anti-rachetă israelian a interceptat două proiectile lansate din Fâşia Gaza de către membrii grupării teroriste Hamas. A fost al doilea atac în mai puţin de 24 de ore asupra capitalei comerciale israeliene, Tel Aviv. O singură persoană a fost rănită, de rămăşiţele rachetelor distruse.



În Gaza, cel puţin şase jurnalişti au fost răniţi în urma a două raiduri aeriene israeliene care au vizat mari centre mass-media. În total, aproximativ 30 de persoane au fost ucise de bombardamentele israeliene.

Conflictul are ecou şi în Cisiordania, unde sute de oameni au ieşit în stradă şi au aruncat cu pietre în militarii israelieni. Forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene pentru a opri violenţele.

În acelaşi timp, sute de egipteni încearcă să ajungă în Fâşia Gaza pentru a-şi arăta sprijinul faţă de tabăra palestiniană.

Sute de evrei au participat la o ceremonie religioasă organizată lângă Zidul Plângerii din Ierusalim, unde oamenii s-au rugat pentru încetarea bombardamentelor din Israel şi Fâşia Gaza.

Şi credincioşii catolici s-au rugat în Ierusalim pentru persoanele decedate în urma conflictului izbucnit în Gaza.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close