Antena 3 CNN Externe 29 de români erau pe feribotul care a luat foc în Marea Mediterană, în apropierea insulei Corfu | Primele imagini cu feribotul în flăcări

29 de români erau pe feribotul care a luat foc în Marea Mediterană, în apropierea insulei Corfu | Primele imagini cu feribotul în flăcări

29 de români se aflau pe feribotul care a luat foc, în această dimineaţă, în Marea Mediterană, în apropierea insulei Corfu din Grecia.

29 de români erau pe feribotul care a luat foc în Marea Mediterană, în apropierea insulei Corfu | Primele imagini cu feribotul în flăcări
Sursa foto: LaPresse | ilmessaggero.it
de Alin Tarnovschi    |    18 Feb 2022   •   11:09

Update 17:00 - Majoritatea celor 300 de persoane de la bord au fost evacuate. Pompierii se luptă pentru a ajunge la alți doi pasageri blocați la bordul navei, transmite AP.

Potrivit unor surse citate de presa din Grecia, neconfirmate încă de autorităţi, salvatorii încearcă să ajungă la două persoane care sunt încă prinse pe nava în flăcări.

De asemenea, există informaţia conform căreia 11 persoane sunt date dispărute.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă și al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineața zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Republica Elenă și Republica Italiană.

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de către autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români.

De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 și +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul număr de telefon de permanență al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

×
Subiecte în articol: MAE Grecia feribot incendiu
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close