Antena 3 CNN Externe 300.000 de euro pleacă din România pentru persoane cu dizabilităţi din Georgia

300.000 de euro pleacă din România pentru persoane cu dizabilităţi din Georgia

300.000 de euro pleacă din România pentru persoane cu dizabilităţi din Georgia
11 Feb 2011   •   19:35

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat vineri că România va continua să sprijine Georgia în 2011 cu 300.000 de euro din bugetul MAE. 

Banii din România vor finanţa un program de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi din Georgia, informează Mediafax.

"Vom continua şi alocarea de fonduri din programul nostru de asistenţă pentru dezvoltare. Este vorba despre 300.000 de euro anul acesta din bugetul MAE pentru un proiect dedicat protecţiei persoanelor cu dizabilităţi", a declarat Baconschi la finalul întrevederii cu omologul său georgian, Grigol Vashadze.

Baconschi a declarat că, dat fiind interesul său pentru securitatea regională, România va continua să participe la misiunea EUMM din Georgia, cu obiectivul de monitorizare a implementării acordului de pace semnat în august 2008.

"Relaţiile economice, schimburile comerciale sunt bune, au crescut cam cu 30% anul trecut. Ne aşteptăm ca, pe baza unui seminar economic româno-georgian, un forum pe care îl vom organiza în iunie aici, să stimulăm în continuare investiţiile româneşti în Georgia, schimburile comerciale şi infrastructura pe care se bazează, incluzând aici activitatea conexiunii de feribot Constanţa-Batumi. Georgia finanţează 17 mari proiecte de dezvoltare regională, ar trebui ca şi oameni de afaceri români să primească informaţii despre aceste proiecte pentru a putea participa la licitaţii", a completat ministrul de Externe român. 

Baconschi a adăugat că România va oferi tot sprijinul în negocierile Georgiei pentru încheierea unui aprofundat şi cuprinzător acord de liber schimb şi pentru acordul de asociere cu UE.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close