Antena 3 CNN Externe 35 de morţi şi 70 de răniţi după atacul unei moschei din Afganistan

35 de morţi şi 70 de răniţi după atacul unei moschei din Afganistan

35 de morţi şi 70 de răniţi după atacul unei moschei din Afganistan
26 Oct 2012   •   11:12

Un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer, vineri dimineaţă, în imediata apropiere a unei moshei din nordul Afganistanului. În urma deflagraţiei violente, 35 de persoane au fost ucise, iar alte 70 au fost rănite, anunţă surse guvernamentale.

Atacul din oraşul Maymana, capitala provinciei Faryab, a avut loc în momentul în care oamenii se adunau la moschee pentru celebarea sărbătorii Eid al-Adha, a declarat Jawid Didar, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Oficiali de rang înalt, printre care guvernatorul şi şeful poliţiei locale, se aflau în interiorul clădirii în momentul în care s-a produs explozia. Cei doi nu au fost răniţi, dar printre victime se numără poliţişti şi soldaţi.

"Peste tot erau cadavre şi locul era băltit de sânge. A fost un adevărat masacru", a povestit Khaled, un medic care se afla în moschee.

Atacul sinucigaş survine într-un moment în care preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a cerut insistent ca "insurgenţii talibani să oprească uciderea altor cetăţeni afgani".

În mesajul său, adresat naţiunii cu ocazia sărbătorii, Karzai  a făcut un apel către talibani: "Opriţi distrugerea moscheilor noastre, a spitalelor şi a şcolilor"

×
Subiecte în articol: moschee talibani
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close