Antena 3 CNN Externe 358 de deţinuţi au ars de vii într-un incendiu uriaş care a mistuit o închisoare-fermă din Honduras

358 de deţinuţi au ars de vii într-un incendiu uriaş care a mistuit o închisoare-fermă din Honduras

358 de deţinuţi au ars de vii într-un incendiu uriaş care a mistuit o închisoare-fermă din Honduras
Sursa foto: Foto. The Australian
de O.P.    |    16 Feb 2012   •   06:22

Scene de coşmar în Honduras: cel puţin 358 de deţinuţi şi-au pierdut viaţa într-un uriaş incendiu la o fermă-închisoare, aglomerată mult peste capacitate. Potrivit martorilor, oamenii au pierit sufocaţi sau arşi de vii în barăci, în timp ce gardienii nu reuşeau să descuie uşile. Focul a fost declanşat de un deţinut care şi-a incendiat salteaua, fără să fie vorba de o revoltă.

Incendiul a izbucnit seara, într-o baracă în care erau închişi deţinuţi condamnaţi pentru omucideri, jaf armat sau alte delicte grave. Supravieţuitorii spun că unul dintre ei şi-a aprins salteaua, strigând: "Vom muri cu toţii aici". Într-adevăr, din peste o sută de deţinuţi din baracă, doar patru au rămas în viaţă.

Pompierii au aşteptat o jumătate de oră în faţa porţilor închise, deoarece gardienii trăgeau focuri în aer, crezând că au de-a face cu o revoltă dau o evadare în masă. Flăcările s-au propagat rapid la toate barăcile, în timp ce paznicii care aveau cheile nu puteau fi găsiţi.

Vestea incendiului a adus în jurul închisorii o mulţime de rude ale deţinuţilor, care au încercat să forţeze intrarea pentru a afla mai multe informaţii. Poliţiştii au restabilit ordinea cu focuri de avertisment.

La locul dezastrului a sosit şi şeful statului, care a ordonat o anchetă detaliată şi a promis că va îmbunătăţi condiţiile de viaţă din închisori.

Prin numărul victimelor, incendiul este cel mai grav de acest fel din penitenciarele lumii, în ultimul secol. Honduras deţine tristul record al celui mai mare număr de asasinate pe cap de locuitor, iar toate închisorile din ţară sunt supraaglomerate.




×
Subiecte în articol: incendii deținuti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close