Antena 3 CNN Externe 38 miliarde USD, ajutor pentru Afganistan: Senatorii acuză că cei care anchetează fraudele nu fac destule

38 miliarde USD, ajutor pentru Afganistan: Senatorii acuză că cei care anchetează fraudele nu fac destule

38 miliarde USD, ajutor pentru Afganistan: Senatorii acuză că cei care anchetează fraudele nu fac destule
Sursa foto: bani
10 Dec 2009   •   21:12

O scrisoare adresată preşedintelui american, şi care a ajuns la presă, critică anchetatorii care analizează corupţia din proiectele de reconstrucţie a Afganistanului. O comisie de senatori acuză că misiunea de investigaţie nu are o conducere bună, nu este concentrată şi nu are resurse.
Un trio de senatori susţin că Unitatea de investigaţii speciale pentru reconstrucţia Afaganistanului (Sigar) nu a angajat destul personal, a emis puţine rapoarte de audit şi de anchetă şi ar putea să ?îşi uite? obiectivul.
Unitatea a fost creată de Congres în 2008 pentru a oferi o analiză independentă a cum au fost cheltuiţi cei 38 miliarde de dolari din ajutorul american pentru Afganistan.
Criticile senatorilor este probabil să submineze eforturile american de a presa oficialii afgani să elimine fraudele guvernamentale, dacă americanii fac la fel în reconstrucţie, iar dezvoltarea eşuează.
În scrisoare, senatorii arată că şeful Sigar, generalul în rezervă Arnold Fields a avut dificultăţi în recrutarea de personal adecvat, calificat. Sigar are doar 58 de angajaţi şi mai puţin de jumătate sunt în Afganistan full-time.
Scrisoarea mai arată că nu au fost produse destule rapoarte. Din iulie 2008, au fost emise 14 rapoarte de audit şi inspecţii. În primele 18 luni, biroul similar din Irak a produs aproape 70 de rapoarte. Senatorii cer o analiză pentru a vedea dacă organizaţia poate primi îmbunătăţiri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close