Antena 3 CNN Externe 4 tone de cocaină au fost confiscate în Spania. Valoarea drogurilor se ridică la un sfert de miliard de euro

4 tone de cocaină au fost confiscate în Spania. Valoarea drogurilor se ridică la un sfert de miliard de euro

4 tone de cocaină au fost confiscate în Spania. Valoarea drogurilor se ridică la un sfert de miliard de euro
06 Feb 2013   •   15:16

Poliţia spaniolă a confiscat 4,1 tone de cocaină, în valoare de aproape un sfert de miliard de euro, într-una dintre cele mai ample operaţiuni anti-drog din ţară.

Cocaina a fost găsită într-un depozit situat la periferia oraşului Elche şi era camuflată în containere, care conţinea piele de vacă.
Marfa de contrabadă provenea din Columbia şi îi era destinată unui producător de încălţăminte, se arată în comunicatul poliţiei, remis miercuri presei din peninsulă.

Întreaga cantitate de stupefiante valorează pe piaţa drogurilor 242 de milioane de euro şi urma să fie distribuită în Spania şi în alte ţări europene. Captura recentă reprezintă cea mai mare cantitate de cocaină, reţinută de forţele de ordine.

Poliţia a reţinut trei cetăţeni spanioli, implicaţi în acest caz, şi a realizat razii şi perceheziţii minuţioase în 16 locuinţe şi depozite, care aparţineau acestora.

Autorităţile au confiscat două arme de asalt, o puşcă de vânătoare, o cutie cu muniţie, trei macete, două computere şi şase autovehicule de lux.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close