Antena 3 CNN Externe 40 de militanţi islamişti au fost arestaţi în Kosovo. Suspecţii sunt acuzaţi că au luptat în Siria şi Irak

40 de militanţi islamişti au fost arestaţi în Kosovo. Suspecţii sunt acuzaţi că au luptat în Siria şi Irak

40 de militanţi islamişti au fost arestaţi în Kosovo. Suspecţii sunt acuzaţi că au luptat în Siria şi Irak
12 Aug 2014   •   13:36

Poliţia din Kosovo a arestat 40 de etnici albanezi musulmani, suspectaţi că ar fi luptat de partea extremiştilor islamişti din Irak şi Siria.

Operaţiunea a fost desfăşurată de către trupele forţelor speciale şi a vizat 60 de locaţii, printre care s-au aflat şi mai multe moschei, folosite ca bastioane de recrutare.

40 de persoane au fost arestate, "suspectate că au luat parte la confruntările din Siria şi Irak, sprijinind organizaţia teroristă SIIL (Statul Islamic Irakian şi Levant) şi grupul Al Nusra, afiliat Al Qaeda", se arată într-un comunicat al autorităţilor locale.

În timpul operaţiunii au fost confiscate dispozitive explozive, arme de foc şi muniţii.

Kosovo este o zonă majoritar musulmană, dar religia are un rol minor în viaţa publică şi are o tendinţă moderată.
Preşedintele provinciei, Atifete Jahjaga, a salutat acţiunea poliţiei şi a subliniat că "statul kosovar nu va fi niciodată un adăpost al extremiştilor".

Presa locală susţine că peste 150 de kosovari ar fi luptat voluntar în Siria, împotriva forţelor guvernamentale ale lui Bashar al-Assad. Cel puţin 16 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor.

×
Subiecte în articol: siria Al Qaeda
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close