Antena 3 CNN Externe 400 de pinguini Magellan, salvaţi şi readuşi în mediul lor de viaţă în America de Sud(VIDEO)

400 de pinguini Magellan, salvaţi şi readuşi în mediul lor de viaţă în America de Sud(VIDEO)

400 de pinguini Magellan, salvaţi şi readuşi în mediul lor de viaţă în America de Sud(VIDEO)
14 Oct 2008   •   23:16

Aproape 400 de pinguini Magellan au fost salvaţi, îngrijiţi şi eliberaţi în urmă cu o săptămână, după ce se îndepărtaseră prea mult de habitatul lor natural, în căutarea hranei. Pinguinii au fost găsiţi la sute de kilometri de zona în care trăiesc în mod normal, potrivit CNN.
Activiştii organizaţiei IFAW (International Fund for Animal Welfare), au transportat pinguinii cu un avion până pe coasta de sud a Braziliei, unde păsările au fost eliberate, în faţa mai multor iubitori de animale.
?Ne bucurăm să vedem aceşti pinguini înapoi în ocean, având o nouă şansă la viaţă? a declarat medicul vetrinar Valeria Ruoppolo, da la IFAW.
Pinguinii Magellan trăiesc în mediul cald din sudul Argentinei şi Chile. Între lunile martie şi septrembrie, păsările tinere migrează către nord, în căutarea hranei. Schimbările de curenţi şi de temperatură a apei au provocat confuzie în rândul piguinilor care s-au avântat prea mult spre nord, ajungând pe plajele însorite din Salvador, în Brazilia. Ajunşi aici, pinguinii pierduseră o mare parte din masa musculară, fiindu-le imposibil să se întoarcă în habitatul lor natural.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: America de Sud Brazilia Chile Argentina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close