Antena 3 CNN Externe 45 de milioane de dolari adunaţi în februarie pentru campania lui Barack Obama

45 de milioane de dolari adunaţi în februarie pentru campania lui Barack Obama

45 de milioane de dolari adunaţi în februarie pentru campania lui Barack Obama
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
19 Mar 2012   •   19:00


Barack Obama şi Partidul Democrat au colectat în februarie 45 de milioane de dolari pentru finanţarea campaniei sale în vederea realegerii în noimebrie, a anunţat luni echipa preşedintelui american, o sumă cu 50% mai mare decât în ianuarie, dar mai mică decât acum patru ani, relatează AFP.

Informaţiile au fost făcute publice într-un comunicat postat pe site-ul Comitetului de campanie, fiind menţionat faptul că 348.000 de persoane au donat bani candidatului sau democraţilor în februarie. Suma totală colectată de Obama şi partidul său de la lansarea campaniei în aprilie 2011 este de 180 de milioane de dolari.
   
Totuşi, contribuţiile sunt mult mai mici decât în perioada 2007-2008, când Obama a obţinut o sumă-record de 750 de milioane de dolari. Partidul Republican a relevat scăderea contribuţiilor înregistrate de Obama între februarie 2012 în comparaţie cu februarie 2008, apreciind că "după trei ani de politici care au condus ţara la un nivel record al datoriei, un nivel crescut al şomajului şi preţuri în creştere la carburanţi şi cheltuieli medicale, este evident că preşedintele Obama întâmpină dificultăţi în a-i convinge pe alegători că merită un nou mandat".
   
"Preşedintele care a făcut campanie pe tema schimbării şi speranţei nu a mulţumit ţara, iar americanii sunt entuziasmaţi la ideea de a-l înlocui în noiembrie, lucru care poate fi observat atât în colectarea de fonduri, cât şi în sondaje", a subliniat într-un comunicat Kirsten Kukowski, o purtătoare de cuvânt a formaţiunii conservatoare.
   
Mitt Romney, favoritul la obţinerea învestiturii republicane cu scopul de a-l înfrunta pe Obama pe 6 noiembrie, a obţinut până în prezent doar 75 de milioane de dolari în 11 luni, dintre care 11,5 milioane de dolari în februarie.
   
Aceste colectări de fonduri sunt cruciale, deoarece permit candidaţilor să străbată ţara pentru a se întâlni cu alegătorii şi să achiziţioneze spaţii publicitare costisitoare la televiziune.


×
Subiecte în articol: Barack Obama mitt romney
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close