Antena 3 CNN Externe 450 de morţi, cel mai recent bilanţ al dezastrului din Chile

450 de morţi, cel mai recent bilanţ al dezastrului din Chile

450 de morţi, cel mai recent bilanţ al dezastrului din Chile
Sursa foto: cutremur
06 Mar 2010   •   13:23

Autorităţile din Chile schimbă din nou bilanţul victimelor seismului de acum o săptămână. După ce s-au raportat peste 800 de pierderi de vieţi omeneşti oficialii anunţă acum că 450 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,8. În acest timp, oamenii îşi continuă lupta pentru supravieţuire după cea mai puternică replică a seismului din 27 februarie.

Chile e în haos după cea mai puternică replică de până acum a cutremurului cu magnitudinea de 8,8 care a avut loc în urmă cu o săptămână. Mai multe spitale au fost evacuate şi mii de oameni au ieşit pe străzi după noul seism cu magnitudinea de 6,8 pe scara Richter. Autorităţile au modificat din nou bilanţul victimelor şi apreciază acum că 452 de oameni şi-au pierdut viaţa, nu 802 cum se credea iniţial.

Oamenii sunt nemulţumiţi de reacţia autorităţilor.

Cutremurul de ieri a avut epicentrul la 41 de kilometri de oraşul Concepicion şi a distrus o mare parte a clădirilor deja afectate de seismul din 27 februarie. Specialiştii spun că seismul a durat aproape un minut.

Preşedintele statului, care este la finalul mandatului, a asigurat populaţia că va lupta până la final pentru asigurarea stabilităţii în Chile.

Autorităţile din Chile împreună cu secretarul general al ONU Ban Ki Moon au organizat un teledon care are ca scop strângerea de fonduri pentru victimele seismului.


Antena 3


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close