Antena 3 CNN Externe 5.000 de bilete, puse în vânzare pentru investitura lui Barack Obama

5.000 de bilete, puse în vânzare pentru investitura lui Barack Obama

5.000 de bilete, puse în vânzare pentru investitura lui Barack Obama
09 Ian 2009   •   23:16

Aproximativ 5.000 de locuri pe scaune au fost puse în vânzare pentru defilarea organizată în cadrul ceremoniei de învestitură a preşedintelui american ales Barack Obama, la 20 ianuarie. Biletele au fost scoase la vânzare vineri, la preţul de 25 de dolari, a anunţat comitetul de învestitură, citat de AFP.
Biletele vor fi disponibile începând de la ora locală 13.00 (20.00 ora României) pe Internet sau prin telefon, via operatorul Ticketmaster.
Vânzarea acestor bilete face parte din "angajamentul de a face (din această ceremonie) cea mai deschisă şi mai accesibilă învestitură din istorie", potrivit directorului comitetului de învestitură prezidenţială, Emmett Beliveau.
Acesta a explicat într-o conferinţă de presă că "defilarea cu ocazia învestiturii este o celebrare a Americii, şi vom face în aşa fel încât cât mai multe persoane să poată participa la această tradiţie istorică".
Defilarea va avea loc pe bulevardul Pennsylvania, la încheierea ceremoniei de depunere a jurământului preşedintelui Statelor Unite, prevăzută pentru ora locală 11.00 (18.00 ora României). Bulevardul se întinde între Capitoliu şi Casa Albă şi defilarea se va desfăşura pe o distanţă de 2,7 kilometri.
Personalităţile sau înalţii funcţionari au deja rezervate majoritatea locurilor disponibile în gradenuri. Alături de aceştia, oraşul Washington aşteaptă în această zi cel puţin două milioane de vizitatori.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama investitura
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close