Antena 3 CNN Externe 5.000 de şomeri au format o coadă de câţiva kilometri la un târg de joburi în SUA

5.000 de şomeri au format o coadă de câţiva kilometri la un târg de joburi în SUA

5.000 de şomeri au format o coadă de câţiva kilometri la un târg de joburi în SUA
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Aug 2011   •   23:23

Criza economică are o nouă imagine, sfâşietoare, şi vine din statul american Georgia. Peste 5.000 de şomeri au fost filmaţi cum stau la coadă, fiecare cu speranţa că va găsi un loc de muncă, la târgul de joburi. Oamenii şi-au încercat norocul, dar cei mai mulţi au eşuat. Ei sunt dovada vie că economia Americii e şubredă. Specialiştii se tem că lumea întreagă se cufundă rapid într-o nouă recesiune.

Coada şomerilor strânşi la târgul de joburi din Atlanta şerpuieşte câţiva kilometri. Disperaţi să găsească o slujbă, unii oameni au venit cu o noapte înainte. Alţii, în ţinută  business şi purtând încălţări incomode, au îndurat, răbdători, arşiţa.

Folosind CV-urile pe post de evantai şi cu privirile crispate de emoţie, şomerii înaintează anevoios spre clădirea unde şi-ar putea găsi o slujbă.

În interior, angajatorii privesc şi ei uluiţi spre uriaşa coadă.

Din păcate, pentru cei mai mulţi candidaţi, speranţele s-au făcut scrum.

Cifrele oficiale arată că, în Georgia, şomajul a crescut la peste 10%, ca şi în alte state americane. E semn că economia nu merge bine, iar efectele se văd mai ales la burse, care au pierdut serios în această săptămână.

Îngrijorarea faţă de mersul economiei americane, dar şi faţă de criza datoriilor ţărilor din zona euro, a provocat panică şi la bursele din Europa. Investitorii au inima cât un purice.

 


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close