Antena 3 CNN Externe 5 ani de la tragedia de la Beslan. Fetiţa care a supravieţuit măcelului şi eroul ei

5 ani de la tragedia de la Beslan. Fetiţa care a supravieţuit măcelului şi eroul ei

5 ani de la tragedia de la Beslan. Fetiţa care a supravieţuit măcelului şi eroul ei
Sursa foto: fetita
02 Sep 2009   •   15:18

Are 14 ani, vârstă pe care nu ar mai fi apucat-o dacă nu ar fi fost salvată de la moarte. Este vorba despre Elina, o fetiţă care în urmă cu 5 ani a fost martoră a masacrului de la Beslan.

Pe 1 septembrie 2004, mai mult de 1.100 de elevi, părinţi şi profesori au fost luaţi ostatici de către 30 de terorişti ceceni care au intrat cu forţa într-o şcoală. 333 de oameni au murit şi 760 au fost grav răniţi.

Elina a făcut parte dintre cei care au scăpat cu viaţă din măcel, după ce un bărbat de 39 de ani, Marat, o scos-o din şcoală. Jurnaliştii de la Bild au surprins momentul în care bărbatul a ieşit cu fetiţa plină de sânge în braţe.

Imaginile tragediei se află, încă, întipărite în mintea fetei. Însă, ea se luptă din răsputeri să uite ziua care i-a schimbat viaţa. Nu vrea să vorbească despre incident. ?Ce a fost, a fost. Vreau să uit şi să nu mai vorbesc despre acele nenorociri?, a declarat Elina.

Acum, Morat are o relaţie foarte apropiată cu familia fetiţei. Este des invitat la masă de părinţii Elinei, care îl consideră un membru al familiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close