Antena 3 CNN Externe 500 de călători, blocaţi pe un aeroport din Chicago din cauza furtunilor de zăpadă

500 de călători, blocaţi pe un aeroport din Chicago din cauza furtunilor de zăpadă

500 de călători, blocaţi pe un aeroport din Chicago din cauza furtunilor de zăpadă
25 Dec 2008   •   12:16

Aproape 500 de călători au rămas peste noapte pe aeroportul internaţional O'Hare din Chicago, cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport al Americii, după ce furtunile de zăpadă au determinat anularea a peste 500 de zboruri, marţi, au informat surse din cadrul Departamentului de Aviaţie din Chicago, citate de Asociated Press.
Potrivit lui Karen Pride, purtătoarea de cuvânt a instituţiei citate, miercuri au fost anulate alte peste 100 de zboruri.
Pentru a complica şi mai mult lucrurile pe O'Hare, un avion al American Airlines a alunecat pe o porţiune cu gheaţă în timp ce executa o manevră de întoarcere şi a derapat pe iarbă. Nu au existat răniţi, iar cei 54 de pasageri au fost mutaţi în alte avioane care au decolat în aceeaşi noapte.
În zona metropolitană a New York-ului, pe aeroporturile Kennedy şi Newark s-au înregistrat întârzieri ale sosirii curselor de până la trei ore, informează Administraţia Federală a Aviaţiei Americane.
Situaţia s-a mai îmbunătăţit miercuri, însă anumite porţiuni pe autostrăzi au rămas deosebit de alunecoase, fiind raportate 30 de decese în urma unor accidente, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Locuitorii din jumătatea de sud a SUA au parte anul acesta de un 'Crăciun alb', care a pus însă pe alocuri serioase probleme de trafic. Tot miercuri, două persoane care ieşiseră cu snowmobilul au fost ucise de o avalanşă în nordul statului Utah, în Munţii Stâncoşi.
Agerpres

×
Subiecte în articol: chicago
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close