Antena 3 CNN Externe 500 de canadieni şi americani, intoxicaţi din cauza untului de arahide contaminat cu salmonela

500 de canadieni şi americani, intoxicaţi din cauza untului de arahide contaminat cu salmonela

500 de canadieni şi americani, intoxicaţi din cauza untului de arahide contaminat cu salmonela
Sursa foto: unt de arahide
29 Ian 2009   •   10:18

Mai multde 500 de persoane au fost intoxicate în Statele Unite şi în Canada, din cauza untului de arahide contaminat cu salmonela. Produsul era folosit, în special, la producerea de prăjituri, informează AFP.
Producătorul aflat la originea acestei intoxicaţii alimentare este Peanut Corporation of America (PCA), a anunţat agenţia americană pentru reglementarea în domeniul alimentar (FDA). Chiar dacă detectaseră contaminarea produselor sale, compania a continuat să le distribuie.
Oamenii din 43 de state americane şi din Canada s-au intoxicat între septembrie 2008 şi ianuarie 2009. Aproximativ 20 % din bolnavi au fost internaţi în spitale, iar opt decese ar putea avea legătură cu această intoxicaţie.
Produsele care au provocat contaminarea cu salmonenela proveneau de la o fabrică din oraşul Blakely, statul Georgia.
Untul de arahide era livrat fabricanţilor de dulciuri, prăjituri, cereale şi îngheţată. 180 de mărci de produse au utilitzat untul de arahide contaminat. Potrivit autorităţilor, untul de arahide vândut la borcan nu este contaminat pentru că produsul nu a fost distribuit direct consumatorilor.
Reprezentanţii consiliului fabricanţilor de unt de arahide (American Peanut Council, APC) au declarat că sunt "şocaţi şi uimiţi" de această situaţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Canada
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close