Antena 3 CNN Externe 6 persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-un orăşel din Rusia

6 persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-un orăşel din Rusia

6 persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-un orăşel din Rusia
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
22 Apr 2013   •   16:50

Un bărbat a deschis focul în apropierea unui magazin de comercializare a armelor, în oraşul rusesc Belgorod, lăsând în urmă 6 morţi şi un rănit. Printre cei ucişi se află şi o fată de 14 ani.


Forţele speciale ale poliţiei au determinat un perimetru de siguranţă în jurul locuinţei suspectului şi au percheziţionat locuinţa acestuia, anunţă un oficial local pentru RIA Novosti. El se află încă în libertate, după ce unele surse neoficiale spuneau că acesta fusese prins.

Din primele investigaţii reiese că suspectul a coborât din maşina sa de teren şi a tras la întâmplare pe stradă, apoi a intrat în magazin unde a continuat măcelul.
Atacatorul a folosit o armă Kalashnikov semi-automată, de calibrul 7.62 Saiga, foarte populară în comunitatea vânătorilor.

Identitatea trăgătorului a fost stabilită. Este vorba de Sergey Pomazun, un bărbat de 31 de ani, care a mai fost anterior condamnat pentru furturi minore.

Potrivit agenţiei Interfax, suspectul a încercat să jefuiască magazinul de arme şi muniţii. Maşina lui, un BMW X5, a fost găsită după ce a părăsit scena atacului.

Alte surse, preluate de ITAR-TASS, susţineau că ar fi fost vorba de doi suspecţi implicaţi în împuşcături, martorii pretinzând că aceştia ar fi tată şi fiu. Aceste date nu sunt confirmate însă de autorităţi.


 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close