Antena 3 CNN Externe 62.000 de litri de vin toscan s-au dus pe apa Sâmbetei

62.000 de litri de vin toscan s-au dus pe apa Sâmbetei

62.000 de litri de vin toscan s-au dus pe apa Sâmbetei
Sursa foto: Foto: Soldera.it
06 Dec 2012   •   17:20

62.000 de litri de vin, echivalentul a 85.000 de sticle de băuturi alcoolice, provenind dintr-o cramă toscană, s-au scurs din butoaie masive, după ce câteva persoane neidentificate au spart vasele de stocare.

Proprietarul este de părere că actul criminal reprezintă un semn clar de ameninţare la adresa sa.

Noapte trecută, mai mulţi vandali au pătruns în crama din Montalcino, Italia, locul unde sunt păstrate stocurile Case Basse, celebra vinărie producătoare a sortimentelor Soldera şi  Brunello di Montalcino.

Cei care au intrat în cramă au deschis robinetele butoaielor în care erau păstrate vinurile din selecţia anilor 2007 - 2012. Licoarea bahică pierdută are o valoare estimată la 21 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o pierdere financiară pentru mogulul viticol, Gianfranco Soldera.
Suspect este faptul că făptaşii au golit doar butoaiele care conţineau vinul Soldera, iar restul sortimentelor a rămas intact în recipiente.

Fiul lui Gianfranco Soldera, Mauro, a declarat în cotidianul italian Corriere della Serra, că nici el, nici familia sa nu a primit vreodată vreo ameninţare, dar este de părere că ceea ce s-a întâmplat "este mâna mafiei".

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close