Antena 3 CNN Externe 7 persoane au fost ucise în cele mai recente raiduri israeliene în Fâșia Gaza

7 persoane au fost ucise în cele mai recente raiduri israeliene în Fâșia Gaza

7 persoane au fost ucise în cele mai recente raiduri israeliene în Fâșia Gaza
Sursa foto: Foto: atlantablackstar.com
12 Iul 2014   •   09:29

Şapte palestinieni au fost ucişi în mai multe raiduri aeriene israeliene efectuate sâmbătă dimineaţa în Fâşia Gaza, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf al-Qudra, revizuind în creştere bilanţul anunţat anterior.

 
Primele patru victime au fost ucise într-un raid efectuat la Jebaliya, în nordul Fâşiei Gaza.
 
Ulterior, doi palestinieni au fost ucişi mai la sud, la Deir el Balah. La puţin timp după acest raid, un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat în urma unui raid efectuat în oraşul Gaza.
 
Aceste atacuri, survenite în a cincea zi a campaniei efectuate cu scopul de a pune capăt lansării unor tiruri de rachete din Fâşia Gaza înspre Israel, ridică la peste 110 numărul plestinienilor ucişi.
 
Începând de marţi, aproximativ 660 de obuze şi rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, 140 fiind interceptate de sistemul de apărare Iron Dome, a anunţat armata israeliană în cursul serii de vineri.
 
Într-o conversaţie la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, preşedintele american Barack Obama a propus medierea Statelor Unite pentru restabilirea calmului, exprimându-şi temerea în privinţa unei "escaladări" a tensiunilor în regiune.
 

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Israel victime
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close