Antena 3 CNN Externe 70.000 de iranieni s-au oferit voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe contra Israelului

70.000 de iranieni s-au oferit voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe contra Israelului

70.000 de iranieni s-au oferit voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe contra Israelului
06 Ian 2009   •   08:08

Peste 70.000 de studenţi iranieni s-au oferit voluntari pentru atentate sinucigaşe contra Israelului, arăta agenţia de presă a Iranului. De altfel, şi în trecut au existat practici similare, grupuri de sinucigaţi voluntari făcând aceeaşi cerere, dar guvernul nu a răspuns niciodată, ceea ce face din aceasta campanie mai mult o mişcare de propagandă.
Potrivit agenţiei IRNA, liderul studenţilor, Esmaeil Ahmadi, arăta că membrii organizaţiei sale doresc să lupte cu Israelul pentru a sprijini Hamas, organizaţia islamică militantă din Gaza.
De altfel, Iran este principalul susţinător al Hamas, deşi ţara neahă că ar trimite arme mişcării islamiste ce controlează Fâşia Gaza din 2007. Iran, prin preşedintele Ahmadinejad a cerut în trecut distrugerea statului Israel. Cinci grupuri de studenţi şi un grup religios conservator au demarat acţiunea de strângere de semnături pentru voluntari săptămâna trecută şi a cerut guvernului permisiunea de a le organiza.
Într-o scrisoare adresată lui Ahmadinejad, studenţii arată că ?grupuri de studenţi voluntari sinucigaşi sunt hotărâte să meargă în Gaza. Ne aşteptăm să emiteţi ordine autorităţilor competente pentru a uşura o asemenea acţiune?.
Chemarea voluntarilor a fost demarată după ce liderul suprem al Iranului, ayatollah Ali Khamenei, a emis un decre religios, pe 28 decembrie, în care arată că oricine moare în timp ce îi apără pe palestinienii din Gaza împotriva israelinilor va fi considerat un martir.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close