Antena 3 CNN Externe 70.000 de oameni au văzut "Zborul Îngerului". A început Carnavalul de la Veneţia. Tema din acest an este "Viaţa în Culori"

70.000 de oameni au văzut "Zborul Îngerului". A început Carnavalul de la Veneţia. Tema din acest an este "Viaţa în Culori"

70.000 de oameni au văzut "Zborul Îngerului". A început Carnavalul de la Veneţia. Tema din acest an este "Viaţa în Culori"
de O.P.    |    04 Feb 2013   •   06:35
La Veneţia a început carnavalul! Aproape 70.000 de oameni au asistat la tradiţionalul "Zbor al Îngerului" din Piaţa San Marco, care deschide, în fiecare an, unul din cele mai vechi carnavaluri ale Europei.

Tema din acest an a carnavalului de la Veneţia este "Viaţa în Culori". Prin urmare, şi "îngerul" carnavalului a îmbrăcat o ţinută viu colorată atunci când a coborât, ca în fiecare an, din turnul catedralei pentru a vesti deschiderea carnavalului.





Rolul îngerulul a fost încredinţat unei studente veneţiene de 20 de ani. Zborul său a fost urmărit de mii de turişti, dintre care mulţi purtau măşti sau costume fastuoase, pe măsura atmosferei de carnaval. Până la 12 februarie, vechile palate veneţiene găzduiesc baluri mascate, canalele sunt străbătute de parade ale gondolelor iar în pieţe au loc concerte în aer liber.




Cu secole în urmă, carnavalul era un interval în care oamenii petreceau înainte de restricţiile din postul Paştelui. Pentru a avea şi mai multă libertate, nobilii veneţieni îşi ascundeau feţele cu măşti.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close