Antena 3 CNN Externe 70 de studenţi de la Harvard acuză un profesor: Tu eşti responsabil pentru criza financiară

70 de studenţi de la Harvard acuză un profesor: Tu eşti responsabil pentru criza financiară

70 de studenţi de la Harvard acuză un profesor: Tu eşti responsabil pentru criza financiară
Sursa foto: Foto: gulfcoastecon.org
de N.B.    |    07 Noi 2011   •   14:06

70 de studenţi de la Harvard au părăsit sala de curs a profesorului Greg Mankiw, acuzând că informaţiile pe care acesta le-a oferit studenţiilor de-a lungul anilor au contribuit la introducerea "ineglaităţilor din societatea de astăzi", informează Daily Mail.

În cadrul unei scrisori deschise, studenţii îl acuză pe profesorul Mankiw că teoriile conservatoare pe care le-a predat de-a lungul cariereei sale au influenţat foşti studenţi la Harvard (actuali bancheri, lideri de opinie sau legiuitori), acesta fiind, indirect responsabil pentru criza financiară.

Studenţii menţionează că se aşteptau la o "discuţie critică atât despre beneficiile, cât şi despre defectele diferitelor modele de simplificare economică" însă cursurile lui Mankiw "nu includ sursele primare şi prezintă foarte puţine articole din jurnalele academice, îngrădind, astfel, accesul la abordări alternative ale economiei".

"Am descoperit că acest curs expune o viziune limitată, care considerăm că perpetuează un sistem problematic şi ineficient de inegalitatea economică în societatea de astăzi", au mai scris studenţii în scrisoarea lor.

Mankiw, care a fost consilier pentru George W. Bush şi lucrează acum pentru Mitt Romney, a scris două manuale de economie intens folosite în mediul universitar. În unul dintre acestea a scris că ideea că ipozitele reduse se plătesc singure este "un moft". Cu peste 700 de studenţi înscrişi la cursul său, Mankiw conduce cel mai popular curs de economie de la Harvard.

Unul dintre studenţii protestatari a declarat, pentru un grup care s-a strâns lângă sala de curs, că absolvenţii Harvard au fost complici şi au ajutat la înfăptuirea multor dintre cele mai mari injustiţii din utlimii ani.

Profesorul Mankiw, ale cărui manuale sunt studiate şi la Princeton, Yale sau Brown, susţine că el predă un "curs de economie de masă", fără implicaţii politice.

×
Subiecte în articol: studenti economie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close