Antena 3 CNN Externe 77 de ani de la una din primele drame aviatice filmate vreodată – drama Zeppelinului Hindenburg

77 de ani de la una din primele drame aviatice filmate vreodată – drama Zeppelinului Hindenburg

77 de ani de la una din primele drame aviatice filmate vreodată – drama Zeppelinului Hindenburg
06 Mai 2014   •   13:34
Lakehurst, 6 mai 1937. Este ora 19.25. Cu doar doua minute în urma, "Hindenburg" a început operatiunile de coborâre. Aparatul se afla la numai 20 de metri de sol. Deodata, în spatele lui se înalta brusc o flama. Se aud apoi câteva explozii, si în câteva secunde dirijabilul se transforma într-o uriasa torta, care se prabuseste la sol.

Strigatele de groaza ale pasagerilor se amesteca cu strigatele multimii prezente, cu sirenele pompierilor si ale masinilor politiei. Un val gros de fum învaluie apoi carcasa prabusita. Cameramanii continua sa filmeze... 32 de secunde de cosmar, filmate în direct, în care cei prezenti au asistat neputinciosi la sfârsitul tragic al celui mai mare dirijabil construit vreodata.

"Titanicul" aerului

La capatul unei veritabile curse contra cronometru, în luna martie 1936, un urias dirijabil, un adevarat leviatan, menit sa exalte mândria celui de-al III-lea Reich, iesea din santierul societatii Deutsche Zeppelin Reederei, dupa ce primise aprobarile de rigoare din partea Ministerului Aerului.

Continuarea pe Historia.ro

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close